Русенската опера представя “Бохеми” на Пучини – 11 януари 2023

През тази седмица сцената на Доходното здание ще бъде гостоприемна за забележителния разказ на Пучини, пресъздал една история за любовта и непреодолимата загуба!

В първия месец на годината все още празнично новогодишно настроение на русенци ще донесе спектакълът на операта “Бохеми” от великия италиански композитор Джакомо Пучини!

На 11 януари, сряда, от 19 часа в Голямата зала на Доходно здание, ще се пренесем в Париж, в онова време на безгрижие и бохемски живот, което привлича любопитството към света на художници, поети, мечтатели и авантюристи – изследователи на тайните кътчета на женското сърце!

Първото представление на „Бохеми“ се състои на 1 февруари 1896 година в Торино под диригентството на Артуро Тосканини.
Веднага, в разстояние само на няколко дни, операта бива играна в редица италиански театри – в Рим, Неапол, Палермо, като в Палермо е било бисирано цялото първо действие. За разлика от „Бохеми“ на Пучини, едноименната опера на Леонкавало излиза чак след една година, и така и не успява да се задържи на сцената.
В България „Бохеми“ е изпълнена за пръв път в Софийска опера. Диригент е бил маестро Георги Атанасов, а режисьор – Н. Д. Веков.

На 11 януари в ролята на Мими русенци ще се насладят на сопраното Владислава Гарвалова, а като Мюзета ще се представи Даниела Караиванова. Родолфо ще бъде тенорът Петър Костов, а Марсел – баритонът Добромир Момеков.

На сцената ще видим и чуем още солистите Теодор Петков, Момчил Миланов и Стоян Стоянджов и др.

Диригент – Вилиана Вълчева

Билети на каса Опера и на
www.ruseopera.com