„Сексът и градът” излиза на български като аудиокнига с гласа на Яна Маринова

„Тайната на Диор”, нови заглавия на Изабел Алиенде, историята на Netflix са сред летните премиери в Storytel

Световният бестселър „Сексът и градът” на Кандис Бушнел излиза за първи път на български език под формата на аудиокнига с гласа на актрисата Яна Маринова на 6 юли. Романът, който е в основата на култовия сериал, ще бъде достъпен след броени часове в платформата Storytel. Премиерата му съвпада с 25-ата годишнина от излъчването на първия епизод в телевизионен ефир и е чудесна възможност за родните фенове да си припомнят по един по-различен начин историите на любимите героини Кари, Шарлот, Миранда и Саманта.

„Сексът и градът” е едно от тези култови заглавия, към които можем да се връщаме от време на време, без да ни е скучно, да преживяваме отново и отново емблематични моменти, да откриваме интересни детайли. А сега може да е вълнуващо по още един различен начин, защото Storytel предлага на българската публика „нов прочит” с гласа на Яна Маринова. Тези, които са гледали сериала, но не са чели книгата, със сигурност ще открият неочаквана дълбочина в историята за това как може да си успешен, но и самотен в един от най-космополитните градове в света – Ню Йорк.“, споделя Ана Клисарска, издател на Storytel в България.

Яна Маринова

“За мен беше изненадващо и вълнуващо преживяване да запиша „Сексът и градът”, защото аз съм голям фен на сериала, но книгата е много различна от него. Влязох не просто в красивите обувки на Кари Брадшоу, а на над 15 интересни персонажа, за да разбера, че това не е просто забавна и бляскава история за успешни хора, които посещават най-модерните заведения, обличат се с най-красивите дрехи, имат положение в обществото и мечтаната работа. Това е дисекция на живота в големия, суров град, където често се сблъскваме и със самотата и предизвикателството жените и мъжете алфа екземпляри да намерят пътя един към друг, за да създадат пълноценна връзка.”, споделя актрисата Яна Маринова.

Друго вълнуващо заглавие с лятна премиера в Storytel e „Тайната на Диор” от Наташа Лестър. Романът, който звучи с гласа на Йоанна Темелкова, ни потапя в драматичния контраст на разказа за красотата и вдъхновяващата сила на модата, които оцеляват сред бруталната разрушителна мощ на войната. След него в платформата излизат и две нови заглавия на магичната Исабел Алиенде – втората част на „Приказки на Ева Луна“, прочетена от Параскева Джукелова и „Японският любовник“, прочетена от Ана Пападопулу.

 

Едно от хитовите заглавия това лято безспорно е „Това никога няма да стане: Раждането на Netflix“ с автор Марк Рандолф, който е сред създателите на популярната платформа. Проследяваме дългия път от идеята да се предлага видео съдържание през Интернет, която в края на 90-те години изглежда нереална до огромния успех на компанията днес със 150 млн. потребители по света и пазарна оценка от 150 млрд. долара. Сблъскваме се с интересни, а понякога и абсурдни на пръв поглед идеи и отговори на фундаментални въпроси за всеки бизнес: Откъде да започна? Как да се справя с неуспеха или провала? Как да се справя с успеха? И какво точно означава успех?

А ето и още няколко любопитни летни предложения от Storytel: съвременния любовен роман „Алеята на светулките“ от Кристин Хана, прочетен от Силвия Петкова, приключенската и езотерична история за преместването на едно семейство от Лондон в Мароко – „Kъщата на Халифа“ от Тахир Шах с премиерна дата 10 юли, „Тъй рече баба Ега” от Ивинела Самуилова, която излиза на 24 юли, биографията на най-добрия бегач на свръхдълги разстояния в целия свят Килиан Жоржет – „Тичай или умри“, хитовото „ръководство за любов към себе си“ – „Добри вибрации, добър живот“ от Векс Кинг и лятната еротична закачка „Грешката“ от Ел Кенеди.

„Постарахме се да зарадваме българската публика с разнообразни заглавия за всеки вкус, с които можем да направим ваканционния сезон още по-приятен и пълноценен. Това е идеалният момент хората да открият предимствата на аудиокнигите – да имаш цяла библиотека с хиляди заглавия със себе си, където и да отидеш, да направиш пътуването до морето по-приятно и неусетно за всички в колата, да комбинираш слушането на интересна история със спорт, разходка в планината и приготвяне на вкусна храна“, обяснява Лиза Василева, мениджър на Storytel за България.

 

Платформата предлага и богата аудиобиблиотека за деца и подрастващи – от задължителната за ваканцията учебна литература, през вечни класики като „Пипи Дългото Чорапче“ и „Мери Попинз“, до съвременни хитови поредици на български и чужди автори, сред които историите на Феята от захарницата на Катя Антонова и Хари Потър на Дж. К. Роулинг.

 

 

Повече за Storytel

 

Storytel е една от най-големите стрийминг компании за аудиокниги и електронни книги в света с каталог от над един милион заглавия в световен мащаб. Нашата визия е да направим света по-емпатично и креативно място благодарение на добрите истории, които да бъдат споделяни и преживявани от всеки, навсякъде и по всяко време. Стрийминг услугата в рамките на Storytel Group предлага абонамент за аудио и електронни книги под шапката на Storytel, Mofibo и Audiobooks.com. Издателската дейност на Storytel се осъществява от компанията Storytel Books, както и от издателя на аудиокниги StorySide. Storytel Group работи на повече от 25 пазара по целия свят, а седалището е в Стокхолм, Швеция.