Премиера! „Иванов“ наднича зад завесите на Театър НАТФИЗ

 

„Иванов – Барабанов“ е новият спектакъл на Иван Добчев в Театър НАТФИЗ. От септември Професорът работи със студентите си по едноименната пиеса на А. П. Чехов. Какъв е режисьорският прочит и каква е актьорската интерпретация на класическата творба ще можем да видим на 29 октомври, дотогава малко предистория.

„Иванов“ сред известните и често поставяни пиеси на А. П. Чехов. Създадена е едва за две седмици, през 1887 г. „Написах пиеса лека като перце, без нито една дължина. Небивал сюжет“ споделя драматургът. Това е творбата, чрез която се среща за първи път с театралната публика. Макар и успешно, представянето ѝ предизвиква културен скандал. Две години по-късно текстът е публикуван в списание „Северен вестник“.

За краткия си живот от 44 години Чехов създава около 900 произведения – хумористични разкази, пиеси и повести, които го превръщат в признат класик на световната литература. Произведенията му са преведени на повече от 100 езика, а пиесите му не спират да се поставят в театрите по целия свят, прецизни в дълбочината си и днес.

 

ПРЕМИЕРА  –  29 октомври︱19.30 ч.︱Сцена 47