110 години от основаването на Съюза на българските писатели – тържество в Бургас

НА БУРГАСКА ТЕРИТОРИЯ – ЮБИЛЕЙНО ТЪРЖЕСТВО НА СБП

Съюзът на българските писатели и Лятна академия на изкуствата организират за пръв път изнесено юбилейно тържество по повод 110 години от основаването на Съюза на българските писатели.

На 20 юли от 19.00 ч. в Културен център „Морско казино“ писателите от региона и от страната ще бъдат приветствани от Диана Саватева – зам.-кмет на Община Бургас, а юбилейното слово ще бъде дело на поета Боян Ангелов – председател на СБП. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Бургас, а в литературното четене ще се включат писателите от Бургас Ваньо Вълчев, Роза Боянова, Елка Василева, Росен Друмев, Мина Кръстева, Васил Люцканов, Милка Иванова, Динко Динков. Ще им партнират авторите от София и страната Ангел Симеонов, Анжела Димчева, Елисавета Шапкарева, Татяна Йотова, Петър К. Стойков, Йордан Пеев, Бистра Ангелова, Петър Хаджинаков, Наталия Недялкова, Боян Чимов, Стоян Георгиев, Стефан Личев и др.

Акцент в програмата ще бъде специалното участие на Недялко Йорданов, който винаги успява да вдъхнови публиката да го аплодира на крака.

Не изпускайте това поетично пътешествие, което ще поднесат съвременните поети на България.

От СБП съобщават още, че официалното юбилейно тържество ще се състои на 16 ноември 2023 г. в София. Дотогава в редица градове на страната ще се организират подобни изнесени чествания.