Пловдив предава титлата на следващите ЕСК 2020

Пловдив ще предаде символично щафетата на следващите Европейски столици на културата точно година след старта на мащабното събитие

Фондация „Пловдив 2019″ е поканила екип на Опера Пловдив за организатор на официалната церемония, която ще се състои на 12 януари в Дом на културата „Борис Христов“ от 19.00 часа.

Протоколната част ще е съпътствана от класическа програма с участието на пловдивски деца – лауреати на музикални конкурси, и камерен оркестър на Опера Пловдив с гост-солист виртуозната Лия Петрова, която свири на уникална италианска цигулка Matteo Goffriller от 1690, предоставена ѝ от Queen Elizabeth Music Chapell.

С помощта на универсалния език на класическата музика ще бъдат предадени ценностите на инициативата към следващите Европейски столици на културата. По време на изпълненията пред официалните гости ще бъдат представени ретроспективни кадри от стотиците събития от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Седмицата преди официалната церемония ще бъде наситена с поредица от културни събития, на които очакваме да се присъединят всички пловдивчани. Програмата може да свалите от тук: ЗАКРИВАЩ УИКЕНД 

Източник: Novinata.bg

Снимка:Facebook