Cartoon Network обяви творческо състезание за деца

От днес започва четвъртото издание на творческото състезание Студио “Въображение” на Cartoon Network. To ще се проведе между 16 април и 13 май. В него могат да участват деца и юноши от 6 до
14-годишна възраст, като се състезават в следните три категории: 
за рисунка на измислен анимационен герой, за сценарно табло или за кратка анимация. Участието става през страницата на Студио “Въображение”. На нея може да бъде намерена информация за надпреварата и да бъде открита пълна гама полезни съвети за подготвяне на творческите материали.

Състезанието на Cartoon Network се провежда за четвърти път в България и е за деца и юноши от 6 до 14-годишна възраст. То е под надслов „Рисувай и се забавлявай!“, а главната му идея е да запознае младите творци с начините за създаване на анимация и да събуди техния интерес и креативен потенциал. През изминалите няколко години конкурсът се радва на огромен успех. Във всяко издание средно 2000 талантливи български деца се включват в съревнованието и мерят творческите си умения, затова от любимия детски телевизионен канал  са приготвили награди и през 2018-та.


Състезанието се състои от три категории – първата е създаване на нов, анимационен персонаж, втората – измисляне на история под формата на сценарно табло или комикс, а третата е направа на клип или на кратък анимационен филм. Страницата на инициативата е активна и през останалата част от годината. Това дава възможност на децата да се забавляват и обучават, дори когато не тече кампания. Те могат да гледат инструктиращи видеа, да играят игри и да се упражняват в рисуване и други творчески дейности.

След края на състезанието международно жури ще избере по трима най-добри за всяка една от категориите. Тези, които заемат първите места ще получат по един последен модел ховърборд и още страхотни награди. Тези, които се наредят на второ и трето място пък ще се радват на комплект брандирани подаръци, предоставени от детския канал. Победителите ще бъдат оповестени на 21 май.

Cartoon Network е обичан от всички канал, фокусиран основно върху момчешката, но харесван и от момичешката аудитория заради своите комедийни и приключенски предавания. Програмата и съдържанието третират теми, които са близки до децата – хумор, приятелство, въображение, екшън и приключения.

Мариела Петкова