Ангел Симеонов и неговата “Ледена земя”

Ангел Борисов Симеонов е български писател, поет и бизнесмен. Чудновата комбинация в днешно време, но тя ражда удивителна поезия, която може да разтопи и най-леденото сърце. Така е кръстена и най-новата му книга със стихотворения и песни “Ледена земя”.

Ангел Симеонов на сбирката “Бунтът на 60-те”

 

Корицата на книгата

Книгата излезе през декември 2017 година. Поезията, която е събрана вътре е нежна, чувствена и докосваща сетивата. Подбраните стихове изразяват любов, хармония, носталгия, желание и страст. Макар че стихосбирката е озаглавена със студено име, чувствата ѝ са пламенни.

“Ледената земя” е книга , приличаща на море, но не на замръзнало, а на доста бурно, с високи и силни вълни. Тези вълни ту ни носят към спокойствието, ту към хаоса. А на нас, читателите, ни е изключително приятно това тласкане от едната крайност към другата.

Добре замислени или изливащи се инстинктивно от перото му, той прави перфектния избор на думи. Думи, които ни прехвърлят между интригуващото, вълнуващото, обезпокоителното, завладяващото.

 

Днес, 5 февруари, Ангел Симеонов празнува своя рожден ден. Ние, екипът на Sofiapress, му пожелаваме му да е здрав и да продължава да твори!

 

 

 

 

По текста работиха Мария Атанасова и Десислава Христова

Мария Атанасова