Отличиха Чудесата на България за 2017 година

 На 19 декември се състоя събитието по връчването на годишните награди за Чудесата на България. Церемонията, организирана от в. „Стандарт“ се проведе в хотел “Анел” от  18 часа и продължи близо два часа.

Кампанията отличи Духовните чудеса на България, музей на годината, археолог на 2017 г., лятна и зимна туристическа атракция и много други. Бяха раздадени и специални награди за родолюбива кампания, за цялостен принос в опазването на българското културно-историческо наследство и за творчески принос в популяризирането му.

Едва ли съществува по-подходящо място за провеждането на награждаването от зала Галерия на хотел „Анел“. Артистичният интериор и картинната колекция от над 100 творби  на известни български художници, допринесоха за вълнуващата обстановка, а за настроението на гостите бяха отговорни гайдарите от култовия състав “Петко Войвода” и малките таланти от детския хор към Българското национално радио.

Хотелът събра на едно място най-големите български археолози, историци, кметове. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, вицепрезидентът Илияна Йотова, министърът на културата  Боил Банов и председателят на комисията по култура в парламента Вежди Рашидов, връчиха големите награди в категориите “Атракция на година”, “Откритие на 2017”, “Най-древните чудеса на България” и Дестинация “Културно-историческо наследство”.

Поетът и колекционер Ангел Симеонов, изрази своите адмирации към Мариян Беляков, изпълнителен директор на Пампорово АД,  на когото беше връчена наградата „Най-добра зимна туристическа дестинация на 2017 г.“.