Цитати, доказващи лидерството на Ана Уинтър

Има жени, които вдъхновяват само с присъствието си в стаята, в която се намират. Тя е най-влиятелната жена в света, тя е учебник по лидерство, тя е човек, който предизвиква страх и уважение, тя е първообразът на героинята от филма “Дяволът носи Прада”. 
Ана Уинтър е пример за успех и идол за толкова много жени по света.Кариерата на Ана Уинтър започва в списание Harper’s and Queen в Лондон през 1970 г. През 1983 г. става творчески директор на американското издание на Vogue, а три години по-късно се връща в Англия, за да стане главен редактор на британския Vogue.
През юли 1988 г, тя се връща в Америка и заема сегашната си позиция на главен редактор на американското издание на списанието.
Надникваме в ума й чрез няколко цитата, които вярваме, че ще ви вдъхновят.

“Ако понякога създавам впечатление на студена и груба, то е просто защото се стремя към най-доброто”, казва Уинтър в интервю за канал CBS през 2009-а.

Мисля, че всеки трябва да бъде отхвърлен поне веднъж. Аз със сигурност успях да науча много от това”, споделя Уинтур, връщайки се назад в миналото – към 1976г., когато е уволнена от Harpar’s Bazaar, където тогава работи като младши редактор. 

“Хората най-много мразят нерешителността. Дори да съм напълно несигурна, ще се престоря, че знам точно за какво говоря и ще взема решение”

“Много съм добра в делегирането на отговорности – хората работят много по-добре, когато имат истинско усещане за отговорност. Но в същото време, не обичам изненади. Искам да знам какво се случва във всеки един момент”, разкрива в интервю за Teen Vogue през 2014.

“Когато чуя, че някоя компания се управлява от екип, сърцето ми се свива. Имате нужда от лидер с ясна визия и сърце, който да може да придвижва нещата напред”

“Всичко е въпрос на правилно разграфяване на времето. Ако е твърде скоро – никой не разбира, а ако е далеч в бъдещето – всеки забравя”.

“В края на краищата разчитам само на собствените си инстинкти. Понякога съм права, очевидно е, че друг път греша. Но винаги човек трябва да остава верен на личните си убеждения”.

Магдалена Митева

About Магдалена Митева

View all posts by Магдалена Митева →