Алберт Попов с ново постижение! 13-о място за световната купа и точки на слалома в Аделбоден

Скиорът Алберт Попов влезе в историята на българските ски след като записа ново силно класиране в Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Аделбоден – Швейцария.

Роден е на 8 август 1997 в град София. Досега е участвал на две световни първенства и на зимните олимпийски игри в Пьонгчанг, Южна Корея през 2018. На 29 януари 2019 става едва вторият български скиор-алпиец с класиране в първите 10 от стартове за световната купа, 33 години след последното място в десетката на Петър Попангелов от 21 януари 1988.

В слалома за световната купа в Аделбоден, 22-годишният българин зае 13-о място и стана първия ни алпиец, спечелил точки в тази дисциплина на пистата “Куонингсбергли”. Попов даде 27-мо време на първия манш с 54.54 секунди, но след това показа изключително ниво във втория манш, където даде трето време от всички 30 състезатели. Дори победителят Даниел Юл (Швейцария) и следващите 4 не успяха да дадат по-добро време от това на Попов.

В крайна сметка успя да влезе в топ 20 и да завърши на 13-а позиция, като по този начин се изкачи с 4 позиции в генералното класиране на дисциплината и вече заема 24-тата позиция с 55 точки. Следващото му участие на слалома ще бъде във Венген на 19-и януари.

 

 

 

 

 

 

 

 

Автор: Никола Костов

One Comment on “Алберт Попов с ново постижение! 13-о място за световната купа и точки на слалома в Аделбоден”

Comments are closed.