Анимационни детски киноутра ще има всяка събота и неделя

Новата рубрика “Киноклуб Детско утро – анимацията е вълшебство” започва да се излъчва всяка събота и неделя от 11 ч. във всички кина “Арена”, цена на билетите за двама – 5 лв. Инициативата се осъществява със съдействието и партньорството на фестивала “Златен кукер – София”, научи ДУМА от Надежда Славова, директор на фестивала и председател на БАНХА “Пройко Пройков”. За целта специално са подбрани около 60-минутни програми за най-малките – от 3- до 7-годишна възраст. Освен анимационни филмчета за тях, програмите включват и любими филми за пораснали деца като “Смърфовете”, “Малки титани: В готовност”, “Лего”, “Angry Birds”, “Pokemon: Детектив Пикачу” и много други.

Първото събитие е на 14 ноември, а зрителите във всички кина “Арена” ще могат да избират между “Смърфовете” 3D и прожекция на специално подбрани анимационни филми от фестивала “Златен кукер – София”. Първият филм в програмата за най-малките е “Вълшебното копче”. Художник-аниматор и автор е Мира Арнаудова. “Радвам се, че моят филм, както и много други, които бяха харесани от децата на фестивала “Златен кукер”, имат възможност да бъдат видени и от публиката в кината “Арена” в цялата страна. Моите герои ви поздравяват и ви желаят да сте здрави и весели!”, споделя Мира Арнаудова.

Идеята на организаторите е тази рубрика да продължи до края на юни 2021 г. “Амбициозно и рисково начинание, но се надяваме да успеем. И това да бъде само първият сезон на “Киноклуб Детско утро – анимацията е вълшебна”, да има и следващи, които да радват малките и порасналите зрители. А когато условията позволят, ще направим и забавни анимационни детски работилници”, заявяват те.

Програмата се публикува всяка седмица на сайтовете на кино “Арена” и “Златен кукер – София”, както и на касите на кината.

 

 

Източник