БАЛОТАЖИ В СОФИЯ, ПЛОВДИВ, РУСЕ И ВАРНА

Кметският пост в София ще бъде решен на балотаж между настоящия кмет Йорданка Фандъкова и явяващата се като независим кандидат, но с подкрепата на БСП, Мая Манолова. Разликата между двете е близо 10 процентни пункта в полза на претендента на ГЕРБ – 35.4% срещу 26.2 %.

Номинираният от “Демократична България” Борислав Игнатов остава трети с 15.8%, а голямата изненада на вота в столицата е резултатът на независимият Борис Бонев, който е получил доверието на 10.4 на сто от софиянци. Така, според началните данни, третият и четвъртият взимат заедно повече от Манолова, която ще отиде на втори тур.

Това сочат първите данните на социологическата агенция “Алфа Рисърч” към 19 ч., получени на базата на анкети на изхода на избирателните секции и огласени в студиото на БНТ от управляващия партньор в агенцията Боряна Димитрова.

Активността в София към 20 ч., според прогнозата, надвишава с малко тази преди 4 години и е 43. 2% (срещу 41.2 през 2015 г). Социолозите очакваха повече хора да отидат до урните заради силните кандидатури в столицата и оспорваната кампания.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

One Comment on “БАЛОТАЖИ В СОФИЯ, ПЛОВДИВ, РУСЕ И ВАРНА”

Comments are closed.