Бизнес и местна власт в уникална видеоплатформа връщат българите у нас

Платформата BulgariaWantsYou ще се превърне във важен източник на информация за тези, които търсят възможности и идеи за реализация и живот в България, независимо дали са тук или някъде по света. Сигурни сме, че българските компании ще бъдат масово представени в платформата и заедно с големите и по-малките общини – ще помогнат тя да се превърне в истинска видеообективна визитна картичка на съвременна България. С тези думи се обърнаха Иван и Андрей към всички гости на официалното откриване на платформата BulgariaWantsYou в НДК в София.

“BulgariaWantsYou е първата по рода си мултимедийна платформа, която комбинира богато видеосъдържание, представяща българските компании като добро място за кариерно развитие с подробна информация за стандарта, средата и начина на живот в различните региони”, поясни Андрей Арнаудов.

По думите му платформата разполага с леснодостъпно видеосъдържание, която предлага реални възможности за адекватно платена работа в България. Тя дава възможност на хората лесно и достъпно да се запознаят в реално време с това какво се случва у нас.

“Това, което отличава платформата от всичко останало правено досега е, че предлагаме актуална информация от 2020 г. в леснодостъпна видеоформа”, допълни той.

“С помощта на калкулатор може да определите на колко ще се равняват разходите ви във всеки областен град у нас спрямо начина ви на живот сега, за да поддържате същия стандарт на живот, в Пловдив, например. Вие ще знаете колко е минималната заплата, която трябва да вземете в София, Бургас, Варна и др., за да отговорите на стандарта на живот, който имате в момента – в някой български или някой европейски град”, каза от своя страна Иван Христов.

“България се променя и това е заслуга на всички нас. Има и общини, с които вече сме започнали съвместна работа – Пловдив, Бургас, Варна, Стара Загора и София”, изтъкна той.

За първи път през платформата BulgariaWantsYou хората, които си търсят работа ще могат да видят всяка една от компаниите какво им предлага. Тя си поставя за цел да бъде едновременно леснодостъпна, забавна и най-вече практически полезна за всички.

Събитието събра десетки представители на бизнеса и местната власт, предприемачи и хора, подкрепящи идеята. Сред тях бяха зам.-кметът на София Дончо Барбалов, Маги и Джуди Халваджиян, и др.

Снимки: Красимир Свраков/ Kmeta.bg