“България танцува” през ноември в Димитровград

15-ото издание на Националния танцов конкурс за театрално-сценични танци „България танцува“ ще се проведе от 6 до 8 ноември в Димитровград, съобщава инициаторът и ръководител на „Галаксико“ Тихомир Митев.

Организатори на събитието са община Димитровград, Общинският център за танцово изкуство „Галаксико“, Министерството на образованието и науката и Министерството на културата. В момента се набират заявки за участие от клубове, формации и читалища от цялата страна. В рамките на три дни участниците ще имат възможност да се представят със солови изпълнения, дуети и малки групи, формации и продукции. И тази година ще бъдат раздадени 9 държавни стипендии при соловите изпълнители в IV-та възрастова група (8 – 12 клас), които всяка година осигурява МОН по програмата за закрила на деца с изявени дарби.

Най-престижната награда – Купата на кмета на община Димитровград, ще бъде връчена на колектива с най-висок рейтинг в общото класиране в трите танцови направления.В миналогодишното издание на „България танцува“ участваха над 2 000 танцьори от 49 школи и формации от страната.

Снимка: Архив

 

kmeta.bg