Велопоход събра деца и ученици в Караманово

Радостна детска глъч огласи още от ранна утрин пространството пред кметството на село Караманово. Там беше сборният пункт на поредната инициатива, която се провежда за децата и учениците от населеното място. За първи път се организира велопоход, който премина под мотото „Да спортуваме заедно, да живеем здравословно“.

 

 

Участниците преминаха по трасе с дължина от пет километра до хижа „Горски кът“. Проявата, която беше посветена на 135-та годишнина от Деня на Съединението, беше изцяло под патронажа на селото Бисер Блажев, В организацията на празника активно се включиха НЧ „Светлина“ и местното училище. „Когато институциите си подадат ръка и обединят усилията си, винаги се получава нещо добро. Съчетахме в едно историческата годишнина и спортните дейности. Със сигурност участниците се насладиха на родната природа и останаха доволни, макар че за няколко часа се откъснаха от таблетите и телефоните“, не скри кметът на населеното място. Той поведе колоната от велосипедисти, която постоянно беше съпровождана и от полицейски ескорт.

 

 

Празникът продължи с пълна сила на спортната площадка пред туристическата хижа. За децата бяха организирани много щафетни игри и състезания. Организаторите успяха да върнат години назад във времето участниците като оживяха забавленията на техните родители, баби и дядовци. Децата се надпреварваха в бягане с чували, дърпане на въже, въртене на обръчи и др. Победителите бяха отличени с награди, осигурени от Община Ценово и местното читалище.

 

 

kmeta.bg