Габрово брои най-много крачки в надпреварата “Стъпвай смело”

Знаете ли, че 25 минути бързо ходене на ден удължават с до 7 години живота ни? А че 5 пътувания под 2 км седмично пеша вместо с автомобил намаляват въглеродния отпечатък на човек с 86 кг годишно?Ако сте от хората, които обичат да ходят пеша, ползвате велосипед или спортувате за удоволствие на открито, то следващото предизвикателство е за вас!

Община Габрово обявява надпревара за най-много изминати крачки под мотото „Стъпвай смело”, която е част от инициативите за Европейската седмица на мобилността. Всички пешеходци имат възможност да регистрират своите лични „постижения”, отмервайки крачките си, и да спечелят награда. Състезанието ще продължи от 00:00 часа на 16 септември до 23:59 часа на 22 септември 2020 г.Желаещите да участват трябва да разполагат с подходящо устройство за отмерване на крачки – крачкомер, смартфон с мобилно приложение за отчитане на изминати крачки или друг вид подходящо устройство и разбира се, удобни обувки за продължително ходене.

Важно е да изпратите на електронен адрес [email protected] следната информация:

Име и телефон за връзка

Удостоверяване на изминатите крачки чрез снимки:

Снимка 1 – показваща деня, в който стартирате отчитането на крачки. На снимката трябва да се вижда екранът на устройството, занулен брояч за отчитането на крачки и датата. Снимка 1 не може да бъде направена по-рано от 00:00 часа на 16.09.2020 г.

Снимка 2 – показваща финалния ден, в който приключвате отчитането на измерването. На снимката трябва да се вижда екранът на устройството, отчетената стойност на брояча на крачки и датата. Снимка 2 не може да бъде направена по-късно от 23:59 часа на 22.09.2020 г.

Двете снимки трябва да бъдат изпратени в един имейл не по-късно от 08:00 часа на 23.09.2020 г.

В „Стъпвай смело” ще бъдат отличени тримата участници, изминали най-много крачки, а наградите са атрактивни, спортни и динамични. Финалистите ще бъдат обявени на 24 септември 2020 г.

kmeta.bg