Гледаме “Лебедово езеро” на Панчарево

Любителите на операта ще могат да й насладят и тази година, но…под звездите. След броени дни Софийската опера открива своя сцена на езерото в Панчарево, където всеки ще може да види едни от най-добрите й спектакли. Фестивалът на открито започва на 26 юни и ще продължи до 2 август. Той е част от програмата “Опера в парка”, а откритата сцена на Панчарево носи името “Музи на водата”.

След 50 представления на закрито Mamma Mia! ще се играе под звездите още седем пъти през юни, юли и август. “Рейнско злато” е на 24 и 25 юли, “Кармина Бурана” – на 12 и 18, “Лебедово езеро” – на 3, 4, 5 и 10, и “Зорба гъркът” – на 11, 17 и 26 юли. Спасители и патрулна лодка ще се грижат за сигурността на публиката по време на фестивала.

Проектът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2020 година и е под Патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова и домакинството на кмета на район Панчарево Николай Гюров.

Опера тази година ще има и на Витоша. През юли ще се изпълнят седем спектакъла на сцената на киноцентър “Бояна” – Римски площад. “Риголето” ще бъде на 10 и 12 юли, на 11 е “Тоска”, “Атила” –  на15, “Норма” – на 17, на 18 – “Дон Карлос” и “Кармен” – на 19 юли. Всички представления са с начален час – 20.00 ч. Проектът е именуван “Опера в полите на Витоша”.

 

 

 

АВТОРНина Александрова