Градски часовник ще пее “Върви, народе възродени” на 24 май

В 12 часа на 24 май от Градския часовник в Сливен ще звучи “Върви, народе възродени”, съобщиха от общината.

Тържественото шествие по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост тази година няма да се състои заради епидемиологичната обстановка в страната. По инициатива на кмета Стефан Радев, в знак на уважение и почит към учителите, които се справят с работата си в необичайната ситуация и към всички просветни дейци, традиционната мелодия на Градския часовник ще бъде заменена с химна на просветата „Върви народе възродени” на 24 май в 12 часа.

Предвид условията на разпространение на коронавирус в страната, отбелязване на празника с масово присъствие не е препоръчително, казват от общината.

Заради голямото значение, което датата има за всеки българин, Община Сливен ще организира кратка церемония по традиционното поднасяне на гирлянд пред паметника на Хаджи Димитър, в което ще участват кметът Стефан Радев, областният управител Чавдар Божурски, председателят на Общинския съвет Димитър Митев, началникът на Регионалното управление по образование и директорите на културните институти. Кратката церемония ще се проведе в 11 часа при спазване на дистанция и всички санитарно-хигиенни изисквания.

През празничния ден РУО-Сливен и училищата в града са подготвили различни  инициативи, които ще бъдат излъчвани онлайн.

 

 

kmeta.bg