Гръцко-български лидер в строителната техника е финалист за Балканските Оскари

Сигма България АД вдигна четворно пазарния си дял в страната ни

 
Гръцко-български лидер в строителната техника –  Сигма България АД, е сред финалистите за престижните награди Balkan Business Awards 2020, които ще бъдат връчени на 5 март в 5-звездния хотел Маринела, съобщава ВИП Комюникейшън.
  През последните 5 г. компанията утрои приходите си и да увеличи 4 пъти клиентската си база данни. Постоянно инвестирайки в българския пазар, фирмата успя да увеличи четворно пазарния си дял и днес е един от лидерите на пазара в областта на индустриалната и строителната техника на страната.  

Сигма България АД – фирмата е основана през 2005 г. и е член на групата компании

на Саракакис.

От 2007 г. фирмата е изключителен дистрибутор на строителна техника и пътна техника VOLVO в България. Компанията има свои с обствени продажби, след продажбени отдели за финансиране и обслужване директно в Централната база на фирмата както и на територията на цяла България.
Днес Сигма разполага с 2 офиса/ склада (София- Централен офиса и Варна) и 6 сервизни пункта (София, Варна, Бургас, стара Загора, Мездра и Пловдив), които покриват нуждите на територията на цялата страна.
Продуктите на VOLVO CE – основните продукти на компанията, се ръководят от основните ценности на качество, безопастност и ориентация към клиентите. Сходно на това, стратегията на Сигма е да предлага и отразява на българския пазар същите принципи и ценности.
Групата компании Саракакис е създадена през 1922 г. в Солун, Гърция.
Компанията притежава съоръжения от над 250 000 м2, с работещ бизнес в 3 държави- Гърция, България, Кипър.
През 2019 г. групата има оперативен капитал от около 120 милиона евро и над 350 служители.
Състои се от 9 различни компании, които се занимават с внос и разпространение на: автомобили, камиони, мотоциклети, строителна техника, мотори за морски плавателни съдове и аксесоари.

 

Партньори на събитието са: Българската Търговско-Промишлена Палата, Македоно-Българската Стопанска камара, Конфиндустрия България – Италия, Сръбско-Българската Търговска Камара, Турско-Българската Търговско-Индустриална Камара, Бизнес Клуб Лондон, Европейският Икономически Сенат и други.

Призьорите ще получат уникални 24-каратови златни житни класове, символ на плодородие, изобилие от успехи и духовна чистота.  Създатели на златните шедьоври са партньорите на събитието -“Магията на Българската Роза”.  https://bulgarianrosemagic.com/