Защо първите ракети в света няма да участват в US Open?

US Open ще бъде първият турнир от Големия шлем, който ще се проведе след рестартирането на тениса заради пандемията от коронавирус. За това информира по Bloomberg TV Bulgaria редакторът на Gol.bg Веселин Коларов.

Откритото първенство на САЩ ще се играе от 31 август до 13 септември, обявиха от АТР. Надпреварата обаче ще се проведе без фенове заради COVID-19.

“Общият фонд за наградните фондове е намален, защото няма да има приходи от билети, които при нормални обстоятелства са значителна част от печалбата на US Open. Миналата година наградните фондове бяха над 57 милиона долара, а сега ще спаднат до 53 млн. долара”, посочи Коларов.

Той добави, че наградните фондове за 2020 година ще са вторите най-високи в историята до момента.

“През 2017 г. и 2018 г. те надхвърляха малко над 50 млн. евро. Във всички останали издания на турнира тази граница не е минавана. Това е обяснимо, защото знаем, че с всяка година наградните фондове се увеличават, но сега за първи път няма да е така заради пандемията”, коментира журналистът.

Той отбеляза, че някои от големите имена в тениса могат да пропуснат US Open заради строгите карантинни мерки в САЩ.

„При мъжете това е № 1 Новак Джокович, Роджър Федерер, който е с контузия, а и Григор Димитров не е сигурен дали ще участва. При жените най-голяма е вероятността да не участва румънката Симона Халеп“, каза Коларов.

Журналистът съобщи и добрата новина във футбола с трансфера на 18 годишния български футболист Филип Кръстев от „Славия“ в английския Манчестър Сити.

От видеото с целия разговор на Bloomberg TV Bulgaria можете да разберете на колко възлиза трансферът на талантливия български футболист? Удължиха ли лицензът на “Левски”? Каква е прогнозата за бъдещото вечно дерби между ЦСКА и “Левски”?

Всички гости на “Бизнес старт” вижте тук.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова