Изложба показва най-високите пътища в света, лунни пейзажи и храмове

Фоторазказът “Ладакх – малкият Тибет” е покана за пътуване в най-северните части на Индия, едно от местата със самобитна будистка култура и традиционен начин на живот. Това е земята на духовноизвисените лами, намираща се в прегръдката на Хималаите.Наричан от чужденците “Малкия Тибет” заради географската и етнографската си близост с Тибетската планинска земя, Ладакх е достъпен само през лятото. През зимата снегът затрупва проходите и откъсва обитателите й от света. Името Ладакх произлиза от “Ла” – планински проход, и “Дакх” – земя.

Из красивите лунни пейзажи, древните будистки манастири и най-високите пътища в света ще ни разведат авторите на изложбата Петър Паунчев и Диана Павлова, които споделят пътуванията си вече 20 години. Откриването на експозицията бе на 21 октомври. Изложбата може да бъде видяна до 1 ноември в зала “Георги Баев” на Културен център “Морско казино”.

Входът е свободен. На място ще бъдат спазени всички противоепидемични мерки, предписани от Министерството на здравеопазването. В залата няма да се допускат посетители без предпазни маски.

Събитието се реализира със съдействието на Община Бургас.

Националният конкурс „Кмет на годината“ 2020 вече тече. Гласувайте за своя кмет на kmetnagodinata.bg.