Качествени ракии и вина от цял свят се леят на фест в Банско

Дегустация на качествени вина и спиртни напитки от България и света ще могат да направят жители и гости на Банско по време на „Wine & Spirits Fest Bansko”. Събитието ще е на 31 януари и 1 февруари в „Кемпински Хотел Гранд Арена” във времето от 13,00 до 21,00 часа.

Посетителите на феста ще могат да опитат от изложените напитки, да договорят търговски условия за разпространение или да си закупят продукти на място. Самите производители, технолози или професионалисти ще разкрият детайлите по производството, технологията и спецификата на продуктите.

Събитието ще събере качествени български вина от бутикови изби – „Вила Юстина”, „Домейн Мараш”, „Винекс”-Преслав, „Винарна-Драгомир”, „Four Friends”, „Винарна- Свищов”, „Trastena”, както и вина от Италия, Аржентина (Dona Paula) и Чили (Santa Rita).

Голямо разнообразие ще има и при спиртните напитки – ще бъдат представени български, сръбски, македонски и турски ракии. Един от акцентите на фестивала ще са плодовите ракии от Босна – дюля, кайсия, слива и други плодове. Разнообразието на плодови ракии ще допълни и българската „Дестилерия”-Исперих с ракии от смокиня, пъпеш, тиква, череша, праскова, круша, арония и други. От сръбските ракии ще има плодови, гроздови, сливови и отлежали, както и характерния виняк – гроздово бренди, отлежало няколко години в дъбови бъчви, тройно дестилирано.

Българска водка от хинап и китайска напитка от ферментирало сорго също ще бъдат част от асортимента на изложението. За замезване ще има вкусни антипасти и разядки от Саленто, регион Пулия, Италия, както и други интересни деликатеси и храни.