Концерт “Тенорите на Русе”! 100 години от рождението на големия български тенор Николай Здравко

“Останах в Русенската опера, защото още в самото начало, след дебютния си спектакъл, я почувствах като свой втори роден дом. Тук ме приеха изцяло, от първия ден. Тук се почувствах за първи път като истински артист. Не мога да забравя това, докато съм жив.
С една дума: винаги съм помнил и никога не съм забравял откъде съм тръгнал, кой ме е създал и на кого съм длъжен…”
Думи на необикновения български талант Николай Здравков, заслужено наречен Слънчевия тенор!

Николай Здравков

С концерта “ТЕНОРИТЕ НА РУСЕ” Русенската опера ще почете 100 години от рождението на един от първите жреци, градил храма на оперното изкуство в Русе – оперната легенда Николай Здравков – човекът надарен с рядко красив, преливащ от топлина и слънце глас, който остава верен на Русенската опера през целия си творчески живот!

На 19 януари, четвъртък, от 19 часа в зала Филхармония с богата концертна програма от арии, изпълнени от тенорите на Русенската опера – Александър Баранов, Борис Луков, Петър Костов и Иван Пенчев, заедно с хора и оркестъра на културния институт и под диригенството на Маестро Владимир Бошнаков, Русенска опера ще почете паметта на достойното за възхищение вокално явление – Николай Здравков!

“Дадох на Русенската опера всичко, но получих цяла вселена!
И любовта на публиката, и страсти и възторзи, и плам, а и … нека бъда откровен докрай – и някои горчилки, от които още ме бодва в лявата страна на гърдите. Но животът е толкова сложен…”
Това споделя в интервю за вестник “Дунавска правда” през далечната 1984-та година певческото чудо Николай Здравков, един от т.н. зведна тройка, заедно с баритона Кирил Кръстев и сопраното Пенка Маринова – стълбовете на Русенския оперен театър!

Билети на каса Опера и на
www.ruseopera.com