Купуват нов самолет за премиер и президент

Нов самолет ще закупи правителството за нуждите на тримата първи – президента Румен Радев, премиера Бойко Борисов и шефа на Народното събрание Цвета Караянчева.

Правителството прие решение да възложи на генералния директор на Авиоотряд 28 ген. Тодор Коджейков да проведе преговори за сключване на договор за доставка на въздухоплавателно средство за изпълнение на полети със специално предназначение. Резултатът от преговорите ще бъде докладван на Министерския съвет за приемане на постановление, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Със същото решение се възлага да бъдат проведени необходимите процедури, съгласно българското законодателство, за изграждане на хангар за съхранение и техническо обслужване.

До решението за купуването на нова машина се стигна след като правителственият фалкон претърпя пореден инцидент във въздуха, докато Бойко Борисов бе на борда му. Проблеми с колесниците, с навигационната система и със системите за сигурност са само част от поредицата неприятности със самолета, въпреки многократните ремонти в Швейцария.

Сега държавните ни мъже разчитат единствено на Еърбъс-а, като поделянето му между представителите на трите институции е изключително затруднено.

standartnews.com