Монтана се стяга за фестивала „Слънчоглед“

Монтана се стяга за второто издание на фестивала на плодородието, наречен „Слънчоглед“, съобщи кметът Златко Живков. Във време, когато се прибира слънчогледът, на централния площад „Жеравица“ ще триуфира плодородието и благополучието на хората от региона.

 

 

Фестивалът започва в петък и ще продължи четири дни. Вече се монтират павилионите за занаятчийското изложение и фермерския пазар. Ще има кулинарно шоу и артзанимания за децата. Музикалната програма е част от фестивала. Посетителите ще весели прочутият духов оркестър „Виво Монтана“.

 

 

 

 

Посетителите на фестивала ще могат да си купят дървени сувенири и посуда, изработени саморъчно от изкусни майстори, керамични изделия, дрехи с шевици. На фермерския пазар производители ще предлагат  хляб и хлебни изделия, месни и млечни продукти от фермите им, сокове, сладка, билки от планината над Монтана. На площада ще бъдат приготвени ястия от традиционната кухня и раздадени на посетителите. Лично кметът Златко Живков ще наложи домашна баница с кори от Чипровци, похвали се градоначалникът. В кулинарното шоу могат да участват местни и гостуващи мъже  жени, които имат интерес към ястията и напитките. Има заявка за приготвяне на място на домашна лимонада.

 

 

Фестивалът ще продължи до  31 август.

 

 

Снимки: авторът

 

АВТОРЦвета Иванова