Ножари, ювелири и шекерджии показват топ продукти в Бургас

Най-добрият майстор на ножове в страната Любомир Дудев, известният ювелир Огнян Пендичев и хитова шекерджийница от Троян са само част от 70-те участници на предстоящия THE HANDMADE MARKET BURGAS – Базар за ръчно творчество, който ще се проведе в рамките на Етно хендмейд уикенд, организиран от община Бургас. Той ще е първият от серията тематични уикенди, на който ще бъде домакин градът през лятото. Цветният и атрактивен базар ще бъде разположен във “Флора”-та.

Занаятчии от етнографски музей на открито “Етър” се местят в Експозиционен център “Флора” в Морската градина за предстоящите петък, събота и неделя /12 -14 юни/, за да участват в хитовото изложение. Участие са заявили още български производители на биохрани, напитки, крафт бира и творци от всички кътчета на страната.

Посетителите ще могат да пробват габровски гофрети, да закупят месни и млечни продукти от малки производители, за които качеството е основен приоритет в работата им. Ще могат отново да видят как се правят керамични съдове на грънчарските колела на известни в страната майстори.

“Вярваме и продължаваме да вярваме, че купувайки подарък ръчна изработка, купуваме часове на проби, експерименти и провали. Купуваме часове, дни, седмици на отчаяние и истинско щастие”, споделят организаторите на базара.

Мотото и на това издание е “Подкрепете българския производител”. Ще бъде шарено и в арт зоната, където ще вземат участие десетки творци на бижута, плетени играчки, свещи, керамични съдове, уникални сувенири от дърво, биокозметика и други.

Взети са всички мерки за сигурност и хигиена както на посетителите, така и на участниците. За да се избегне струпване на хора, организаторите ще направляват гостите на базара, увериха от общинската администрация.

 

снимка: община Бургас

 

 

 

 

 

kmeta.bg