Още 7 дни Sofia MENAR онлайн

Поради огромния зрителски интерес, организаторите на фестивала Sofia MENAR удължават с една седмица срока, в който филмите ще бъдат активни в Neterra TV+. Над 40 игрални, документални и късометражни заглавия от Близкия изток, Централна Азия и Северна Африка ще може да се гледат до 7 февруари.

Сред безспорните фаворите на българските зрители са филмите от късометражната програма на фестивала, които са разделени в три блока и могат да се гледат само онлайн. Запален киноман от малкото иранско градче Кан радва околните с познанията си от света на киното в „Кан, ама в Иран”, самотна майка в оживения Кабул се опитва да се грижи за децата си в афганистанския „Прокоба”, млад мъж трябва да избира между атрактивно работно предложение и незабравимия спомен от раждането на първото му дете в казахстанския „Назима”, тийнейджър се бори с първите сексуални трепети в мароканския „Опасно близо” и учителка преподава френски на азиатските проститутки в Париж във „Всяка нощ” – това са само част от героите в колоритната палитра на късометражната селекция на тазгодишния Sofia MENAR.

При изключителен интерес в киносалоните премина селекцията ФОТО MENAR, която остава достъпна за зрителите на Neterra TV+: „Египет отвисоко” на Ян Артюс-Бертран и Мишел Питио, „Път към сърцето” на Колин Финли, „Окото на Истанбул” за Ара Гюлер и „Йога: архитектура на спокойствието” за Майкъл О’Нийл. Четирите филма са истински визуален пир за всички почитатели на фотографията.

Традиционно силната иранска селекция на Sofia MENAR също може да бъде видяна онлайн. Зрителите вече определиха като свои фаворите „Без нищо” на Мохсен Гарайе, „Казем ага” на Ники Карими, „Когато наровете плачат” на Граназ Мусави и „По принуда” на Реза Дормишиян. Всички те остават могат да бъдат гледани до 7 февруари на Neterra TV+.

Египет отвисоко

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Опасно близо

Sofia MENAR Film Festival се организира от “Позор” и запознава българската публика с културата и традициите на ислямския свят. Програмата на Sofia MENAR Film Festival представя най-доброто от игралното, документалното и късометражното кино на Близкия изток, Централна Азия и Северна Африка, като традиционно включва и специално подбрани тематични събития, свързани с държавите от този регион, както и с обичаите на етническите групи, които обитават земите им. Фестивалът е основан през 2009 година.

Neterra TV+ е българска онлайн платформа, в която всички киномани могат да наемат или да закупят за гледане най-новите и качествени български филми, чужди заглавия, събития на живо и друго авторско съдържание. Платформата е част от Neterra.TV, която вече 15 години предоставя на сънародниците в чужбина достъп до най-гледаните български телевизионни канали, филми, предавания и музикални клипове във високо качество за целия свят. Каталогът на https://neterra.tv/plus е достъпен без необходимост от абонамент и се обновява непрекъснато.