Плевен с екопоход и томбола с награди в празничния ден

Община Плевен ще се включи в Седмицата на мобилността с екопоход  под надслов „Избери как да се придвижиш”. Инициативата е посветена на екологичното придвижване в града и насърчаване на здравословния начин на живот. Тя ще се проведе в Европейския ден без автомобили – 22 септември, който е и Ден на независимостта на България.

 

 

С проявата днес Плевен приема предизвикателството да се включи в Националния конкурс „Нестле за Живей активно”, подкрепен от Националното сдружение на общините в България, за финансиране от 20 хиляди лева за спортна база. Сборният пункт е в 17.00 часа пред Народно читалище „Съгласие 1869”. Всеки може да отиде с велосипеди, тротинетки, пенибордове, ролери, ховърбордове и всички други екологични средства за движение в градска среда, за да се включи в екопохода „Избери как да се придвижиш” по велоалеята до Моста в началото на парк „Кайлъка”. За желаещите да участват в събитието пеша е предвидена пешеходна разходка по ул. „Васил Левски” – една от най-дългите пешеходни улици у нас. Сборен пункт – началото на Старата главна улица /ул. „Васил Левски”/ в 17.00 часа, финалът е на централния площад „Възраждане”. За децата с велосипеди и тротинетки ще бъдат дадени отделни стартове от пеещия фонтан в Градската градина, а маршрутът ще е до Оркестрината и обратно.

 

 

Всички стартове са без състезателен характер. За участниците ще има томбола с атрактивни награди, сред които велосипеди, тротинетки, спортни аксесоари. Предвидена е и викторина, посветена на здравословния начин на живот и балансираното хранене.

 

 

Снимката е илюстративна

kmeta.bg