Поредният забавен семеен уикенд ви очаква в НВИМ

И тази събота и неделя, 19 и 20 август, Националният военноисторически музей предлага на своята публика забавна семейна програма. В предстоящия уикенд  провеждането на любимата игра „Мисия разузнавач“ е планирано за събота, а в неделя екипът ни ще представи образователната програма „Българско средновековие“.

От 11 ч. в събота семейните разузнавателни отбори ще застанат един срещу друг, за да изпитат бързината, логиката и ориентацията си, ще решават загадки, ще разберат кой е главнокомандващият в семейството и ще научат любопитни факти за българска войска. За награда – най-бързите, които открият точните координати на една от най-впечатляващите машини от външната експозиция на Музея, ще могат първи да влязат и да я разгледат отвътре.

 

В неделя от 11 ч. ще обогатяваме средновековните си познания с образователната програма „Българско средновековие“. Семейната публика ще има възможност да научи интересни факти за оръжията и бита от времето на Първата и Втората българска държава и да разгледа отблизо знакови експонати, които ще я пренесат във времето на Аспарух, Крум, Симеон, Асеневци, за да отнесе спомена за един смислен семеен ден в просторните пространства на любимия музей.

Участието в съботно-неделните семейни програми е 4 лв. на човек към входния билет.