Постановката “Зех тъ, Радке! Зех тъ!” носи смях със сълзи в Балчик

Постановката „Зех тъ, Радке! Зех тъ!”  ще гостува в град Балчик – открита сцена „Двореца“

на 3 септември от 20 ч.

Тя е по комедията „Михал Мишкоед” на Сава Доброплодни и музика на Димитър Вълчев, а текстът на песните е на Миряна Башева. Великотърновският театър е първият в България, който поставя „Зех тъ, Радке! Зех тъ!” като мюзикъл, търсейки един общ музикален и драматургичен художествен израз, за да внуши посланията на времето, на епохата.

В основата на мюзикъла е популярния през 70-те години на миналия век телевизионен вариант на Хачо Бояджиев. Участват солисти, актьори, оркестър, хор и балет.

Бай Михал, един от заможните жители на градчето, е влюбен в хубавицата Радка. Наивен и глуповат стар ерген, клонящ към 50-те, той иска на всяка цена да се ожени за нея. Край бай Михал се въртят ласкателни сватовници, уверяващи го, че тя също го люби. Той е щедър и разточителен, и сляпо вярва на словата им, че ще я склонят да го вземе.

А Радка и понятие няма, че по нея гасне бай Михал.

Това е само част от сюжета на мюзикъла „Зех тъ, Радке, зех тъ!“ на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” град Велико Търново. Бляскавата комедия-мюзикъл „Зех тъ, Радке! Зех тъ!”

Ако е вярно, че светът се е разделял с миналото смеейки се, това може да бъде и лекарство. 100 минути смях през сълзи или смях със сълзи – както ви се харесва.

Билети можете да закупите от билетна каса Двореца, която се намира от страната на

плажната алея. Цена на билета: 10 лв.

АВТОРKmeta.bg