Почитаме Иван Вазов с безплатна пиеса

Пловдивската публика ще има възможност да гледа театралната пиеса „Вестникар ли?” от Иван Вазов в две ,поредни вечери на 20 и 21 ноември от 19:00 ч. в салона на Военен клуб Пловдив.

Входът е свободен.

Спектакълът на Театралната самодейна трупа на Сдружение „Работилница за мечти” от Асеновград се посвещава на 170 години от рождението на Иван Вазов и е финансиран по Наредбата за реда и условията за финансиране на инициативи в сферата на културата на община Пловдив, като част от Културния календар на града за 2020 година. Събитието се провежда при спазване на действащите в страната противоепидемични мерки и 30% запълване на местата в салона на Военния клуб.

Пиесата на Патриарха на българската литература Иван Вазов е писана през 1900-та година, а „звучи” изумително съвременно и актуално и днес. Режисьорът Изабела Шопова споделя, че се е придържала максимално автентично към авторовия текст. Той е леко архаичен, но жив, пластичен и много български. Темата за жълтата преса преди и сега вълнува, защото „тази напаст“ е вечна. Историята, в която са заплетени Вазовите герои се поднася увлекателно и през призмата на хумора.

kmeta.bg