Правилото на Айнщайн: Мислете по 2 часа на ден за целите си

Стоенето във Фейсбук 2 часа е напълно нормално за доста от хората. Но 2 часа за размисъл – прекалено. Оказва се, че в зависимост от това в какво инвестирате това време може да промените целия си живот. Айнщайн е има правило всеки ден да отделя 2 часа за медитация. Големият учен споделя, че по този начин ума му се изостря. Редица други успешни личности са създали този навик в ежедневието си.

Айнщайн обичал да седи и просто да си представя пътя на светлината. И именно така се ражда и прочутото уравнение Е=mc2. Също така неговите най-известни теории, на чиито основи лежи съвременната физика, са били резултат от въображението му.

Ползотворно въздействие би оказало на всеки, ако въведе “правилото за двата часа”. Да спрем, да помислим, да анализираме къде сме сега в живота си и да сме наясно дали сме доволни наистина от това, което имаме. Да се запитаме какви са плановете ни за бъдещото? След което просто да си помечтаем. Това ще ни направи по-продуктивни, когато се сблъскваме с всекидневни ситуации, за които са нужни нови решения. Дава съвет неврологът Фиона Кер от Университета в Аделайде.Освен това е добре да си представяме възможните опции в дадена ситуация и да си отговаряме на въпроса “какво ще се случи, ако направя това”?В тишината можем да открием себе си. Какви цели имам и какво не съм постигнал? Мога ли да ускоря процеса по постигането им? Чувствам ли се мотивиран и вдъхновен? Как се виждам в следващите 6 месеца? Идеално място и начин за избистрянето на тези мисли е разходка сред природата.

Снимка: Pixabay.com

 

kmeta.bg