Ретро коли и чарлстон за ценители в Бургас

Ретрото пак е на мода в Бургас от утре до 5 юли. А с него и чарлстона, хитовете, познати от времето на касетофона, нощните разходки в Морската и танците до зори.

Всеки посетител ще може да се върне назад във времето, за да изживее свободата на 90-те с двудневно парти с DJ Ryaz в парк “Минерални бани”.

Ретропарадът на автомобили също ще предложи приятни емоции на бургазлии и гостите на града. Изключителните модели с  висока колекционерска и емоционална стойност ще бъдат разположени до Пантеона  в двата дни на тематичния уикенд.

Другите атракции, които предлагат почивните дни, са забавни фотосесии с модни предложения от края на миналия век.

Гостите на събитието ще могат да се снимат истински състезателен автомобил, както и да си припомнят любими вкусове от детството на фестивала за природосъобразни продукти в Експозиционен център “Флора”.

Това е поредният, но не последният тематичен уикенд, който Община Бургас  организира в подкрепа на летния туризъм. В първия ден ще се проведе регата по уиндсърф в клас Фънборд, през целия ден ще има изложба, ще се правят снимки с ретро костюми на бургазлийка в Регионален исторически музей. Вечерта ще има шоу с папагали и цирк, както и ретро концерт на Опера Бургас, и театрална постановка. Денят ще завърши с анимационния филм “Бамби” и с артистичния проект „Отвътре” в

Регионална библиотека “Пейо К. Яворов”, както и с концерт на Ицо Хазарта.

В съботния ден отново ще има регата, ще се проведе и фестивал за природосъобразни продукти. Ретро парадът на класически автомобили

в Приморски парк, алея от Пантеона към Експо център “Флора” ще започне в 10,00 часа. Следобед ще има Летен театър  цирк, а вечерта концерт по повод празника на кв. „Горно езерово”, който ще е в НЧ “Васил Левски 1937”.

Ще има и демонстрации на ДЮШ по картинг на Автомобилен спортен клуб “Вромос – Жакен” и презентация на спортен автомобил Балюстрада в Приморски парк.

Регатата ще продължи и в неделя. Вечерта на Открита сцена “Охлюва” е концертът “Чардаш, вино и любов” – шедьоври от оперната и оперетната класика. Ще участват Людмила Михайлова – сопран, Йордан Христозов – баритон, Диман Панчев – бас, и камерен оркестър.

Снимка: Община Бургас