Седмицата на брака се проведе за девета година у нас

Днес е последният ден от честването на  Международната Седмица на брака, която се проведе, от 7 до 14 февруари, за девета поредна година в България. Над 25 събития в сферата на взаимоотношенията привлякоха интереса на семейни и несемейни в София и страната. Популярни специалисти като Мадлен Алгафари, Стойне Василев, Стоян Георгиев, Ева Кулева и други се включиха в инициативата.
Практическа им насоченост и възможността при повечето от тях да се приложат на практика умения в различно сфери на общуването ги направиха още по-полезни за участниците.

Picture

​Седмицата започна с концерт в столицата, с участието на различни изпълнители и танцова група за деца, който бе предаван на живо. Забавни събития с цел запознанство на несемейните и тим-билдинг кулинарни вечери за семейните, съпътстваха инициативата. Някои от събитията предстоят през този уикенд и по-късно.

По време на четвъртото издание на Училище за успешен брак бяха връчени и наградите на двойките спечелили конкурса тази година на тема “Наследството на добрия пример”. 17 души участваха в него. Те споделиха за добрия пример, който са приели от родителите си.

Саша Габровска, директор на Столичния дом за радостни обреди и член на журито на конкурса, по повод историите. Сред участниците в журито са Мадлен Алгафари, Владо Николов, Саша Габровска, Стоян Георгиев и Валентина Каролева в екип с техните половинки.


PictureКметът на Благоевград със сем. Зулянски

Стотици двойки се включиха в практичните предизвикателствата на Седмицата на брака за изграждане на траен и удовлетворяващ брак през сайта и страницата в социалните мрежи на инициативата.

Кметовете на Русе, Благоевград, Казанлък, Смолян и Димитровград подкрепиха Седмицата на брака у нас. Градоначалниците на Русе и Благоевград бракосъчетаха двойки по повод на инициативата. Здравни специалисти и бизнес предприемачи се включиха в подкрепа на семейството, в отговор на апела на инициативата тази година: “Да насърчим брака и семейството!” В храмове и молитвени домове служители от трите клона на християнството послужиха на семействата.


PictureПредизвикателни игри с Ева Кулева

​Двойно повече градове и над два пъти повече събития, спрямо миналата година, съпътстваха деветото издание на Седмицата на брака у нас. “Радваме се, че нарастващ брой млади семейства и много несемейни се включват в тях”, споделя Михаела Джоргова, координатор на екипа на Седмицата на брака у нас.

От началото на Седмицата на брака досега браковете у нас са нараснали* с 37 процента. Инициативата допринася положително това да се случва, с нарастващата обществена подкрепа, както и  активното включване на двойките.

Седмицата на брака има за цел да обедини обществените усилия за насърчаване на брака и семейството и да напомни на двойките за важността да поддържат близостта помежду си.  Тя цели превенция на разводите, самотното родителство, икономическата задлъжнялост, стреса и липсата на качествено време с децата, като насърчава полагането на постоянни и целенасочени усилия за преодоляване на проблемите във взаимоотношенията.

За повече информация и контакт:
email: [email protected]
Facebook: fb.com/brak.bg
You Tube: Седмица на брака
www.brak.bg

Част от събитията, които се проведоха и други, които предстоят може да видите на: https://bit.ly/2RCdaoX

Историите получени за конкурса “Наследството на добрия пример” може да видите до снимките в албума на: https://www.facebook.com/brak.bg/photos/?tab=album&album_id=3194000560613568

*Сключените в България граждански бракове за периода 2012 -2018г, според данните на НСИ:
2012 – 21 167
2013 – 21 934
2014 – 24 596
2015 – 27 720
2016 – 26 803
2017 – 28 593
2018 – 28 961

Picture