Сидеров: НСО да се закрие! Защо 40 милиона годишно да отиват за лукса на политици?

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров поиска закриването на Националната служба за охрана (НСО).

„Искам службата УБО, сега НСО, да се закрие! През 2019 г. 40 млн. лв. от парите на българските данъкоплатци отидоха за шофьори и охрана на държавните випове. За какво се харчат тези милиони? Какво прави тази служба, освен да блъска неудобни репортери и да гази деца по улиците?“, написа Сидеров във Фейсбук.

И добави – по-добре този излишен харч на 40 млн. лв. да беше спестен на българите. Хората не са длъжни да плащат за лукса на премиер, президент, шеф на парламента и прочее.

Всички чиновници от президентската администрация да бъдат свалени от лимузините на НСО – за това пък настояват от “Обединени патриоти”.

След Коледната ваканция те ще внесат промени в Закона за Националната служба за охрана. Конкретен повод за настояването на патриотите е катастрофата, направена от служител на НСО, при която тежко пострада 14-годишно момче.

Инцидентът стана в четвъртък в 19.50, на кръстовището на бул. “Драган Цанков” и “Лъчезар Станчев”. От НСО отказаха да съобщят кого е бил зад волана, както и кой е возил. Уточниха само, че шофьорът е бил сам. Стана ясно, че колата на НСО е прибрала в дома му един от секретарите на президента Румен Радев, но от “Дондуков” 2 не пожелаха да кажат името му. Както Епицентър.бг написа, чиновникът от президентската администрация, закаран от НСО до дома му, е секретарят на държавния глава по външна политика Димитър Арнаудов. Назначен е на този пост преез август 2018 година.

“Крайно време е чиновниците от президентството да престанат да ползват НСО като транспортна фирма”, заяви съпредседателят на парламентарната група на “Обединени патриоти” Искрен Веселинов. Той припомни, че още при приемането на закона за службата от ВМРО предлагаха значително да бъде ограничен обхватът на лицата, които ползват специализиран транспорт.

 

 

 

 

 

 

Фейсбук-Волен Сидеров

One Comment on “Сидеров: НСО да се закрие! Защо 40 милиона годишно да отиват за лукса на политици?”

Comments are closed.