Стартира второто издание на Националния архитектурен конкурс „Свързани пространства”

И тази година архитекти и студия ще могат да кандидатстват с проекти, в които по оригинален начин са използвали продукти с марката Deceuninck 

 

На 11-и май 2022 г. стартира второто издание на Националния архитектурен конкурс „Свързани пространства”, организиран от представителството на Deceuninck за България. Конкурсът има за цел да селектира и отличи с годишна награда най-добрите архитектурни проекти, в които е приложен творчески и индивидуален подход и които са изпълнени с изделия на марката Deceuninck. Компанията е един от водещите производители в Европа на висококачествени PVC системи за прозорци и врати, стенни и покривни облицовки, както и за настилки за веранди и тераси.

 

Кандидатурите могат да бъдат свързани с реализирането както на голяма жилищна или търговска сграда, така и на фамилна къща. Във фокус ще бъдат проекти, които са енергийно ефективни, изпълнени с внимание към детайлите и прилагащи нестандартни иновативни решения.

Журито на „Свързани пространства” остава без промяна и включва знакови личности и специалисти в областта на строителството и архитектурата. Н.П. Фредерик Мьорис, посланик на Кралство Белгия за България, Северна Македония и Косово, е почетен патрон на конкурса, а председател на журито e инж. Аспарух Щерев, изпълнителен директор на „Декьонинк България“. Останалите членове са Кристоф де Мил, член на УС и изпълнителен директор „Финанси“ на ОББ, иновационен лидер на KBC Груп в България, Иво Трингов, член на борда на директорите на Cordeel България, проф. д-р арх. Тодор Булев, председател на УС на Съюза на архитектите в България, Огнян Делибозов, собственик на Dogrami.bg, архитектите Дора и Светлин Маринови, основатели на архитектурно бюро „Гауди-ДС”. Финалът на второто издание на конкурса ще бъде на 30 април 2023 година, като  авторът на отличения проект ще получи знакова статуетка, предметна награда и признание от общността.

 

Първото издание на конкурса събра отличителни кандидатури, като призът отиде при арх. Станислав Адамов от студио ADES – Architecture&Design и проекта за фамилна къща с изключително стилен дизайн и енергийни решения. Амбицията на „Декьонинк България“ е да превърне конкурса в ежегодна инициатива, която дава публичност на най-актуалните тенденции за енергийна ефективност при проектирането на сгради. Продуктите с марка Deceuninck подпомагат създаването на устойчив и изключително енергийно ефективен дом. Те са лесни за поддържане и трайни, с отлични топлоизолационни параметри. Екобалансът им е безупречен: те са 100% рециклируеми в края на експлоатационния си живот.

 

Повече информация ще намерите на сайта на конкурса www.connected-spaces.eu.

 

 

 

За Deceuninck:

Компанията е основана през 1937 г. от Бенари Декьонинк, а членове на неговото семейство са в управлението на групата Deceuninck и до днес. Със седалище в Hooglede-Gits, Белгия, Deceuninck е вторият по големина производител на PVC дограма в Европа. Разполага с 15 производствени предприятия и 21 склада на дистрибуторски центрове. Доставя материали за производство на дограми в повече от 90 страни по света. Българският офис на Deceuninck е основан през 2000 г. и осигурява продажби, маркетинг, клиентска и техническа поддръжка на територията на цялата страна.