Строителството в София покорява световни върхове за качество и лукс

Изграден върху 50 дка  SoHome Residential Park е финалист за  LUXURY Property AWARDS 2021

Пазарът на луксозни имоти в България доведе до нови върхове, които достигат световните изисквания за качество на живот, отбелязват организаторите на XI-то издание на годишните награди LUXURY Property AWARDS 2021.В истински форум на най-добрите фирми в луксозното строителство, архитектурата и дизайна ще се превърне церемонията на 1 октомври 2021, съобщават организаторите от ВИП Комюникейшън. Сцена на събитието ще бъде най-високият пловдивски хотел – емблематичният парк-хотел Санкт Петербург. 

SoHome Residential Park е комплекс, хармонично вписан в контекста на средата, в която е ситуиран. Два основни елемента – гората и градът, определят цялостната архитектурна идея, преливайки се в едно с изглед към планината.

„Ела в твоя дом“ – това е посланието на луксозния комплекс от „затворен тип“. „Ще създадем жилищна среда, която ще ви даде нещо повече от дом – ще ви даде здравословно, защитено, красиво и уютно кътче, което да сплотява всеки ден цялото ви семейство. Мисълта за един перфектен дом беше неотлъчно с нас по време на целия процес – от идеята, през намирането на перфектната локация, визията на архитектурата, изборът на материали, контролирано изпълнение и бъдещата поддръжка“, обещават създателите на комплекса.

В него са разположени 13 сгради върху площ от 50 дка, от които 32 дка красиви, зелени градини. Апартаментите са просторни и ориентирани на юг, изградени с най-добрите, естествени и качествени материали за постигане на максимална енергийна ефективност – вентилируема фасада, с алуминиева конструкция, облицована с клинкерни плочи, с изолация  10 см, каширана каменно-минерална вата с пародифузна и ветрозащитна мембрана. Всеки апартамент е с монтирана индивидуална термопомпа Toshiba, захранваща подово отопление и охлаждане, както и с най-висок клас алуминиева дограма, алуминиева система Schüco AWS 75 SI със скрит обков. Иновативният поглед на архитекта е насочил автомобилния поток по периферията на имота към две подземни нива, за да осигури на сградите лукса да „дишат“ спокойно, като предлага просторни и светли пространства, както и луксозни общи площи с безшумни асансьори Schindler.

Локацията, избрана за SoHome Residential Park, не е никак случайна. „След многобройни проучвания и огледи нашият екип се спря на нов, модерен квартал с добре развита транспортна мрежа, но по-важното – местоположението на комплекса е между два големи парка в  София. Но ние не се задоволихме само с тях… ние създадохме и 32 дка вътрешна паркова среда, с много зеленина, водни огледала, без трафик на автомобили и изглед към планината. Всичко това ние правим със стремежа да създадем оазис на спокойствието за семейството ви“, допълват инвеститорите.

За малчуганите има изградени  8 детски площадки и детски център. В комплекса има още спортни площадки, фитнес и спа център, ресторант, специализирани хранителни и нехранителни магазини, които са на разположение на всички живущи в него и ще продължат да се контролират от инвеститора и след приключването на проекта. За пълната безопасност в жилищния комплекс достъпът в него е контролиран от 24/7 охрана. Предвидено е почистване и поддръжка на общи части, алеи и улици както и поддръжка и напояване на зелените площи. Изграждането е на 3 етапа – етап 1 е до края на 2021 г. за сгради 6, 7, 8 и 9, етап 2 – до края на 2023 г. за сгради 1, 2, 3, 4, 5 и 10, етап 3 – в процес на проектиране за  сгради 11, 12 и 13.

По време на церемонията ще бъдат връчени призове в следните категории: Иновации в строителството, Луксозно жилищно, обществено и бизнес строителство, Най-добра строителна компания, Идеен проект, Реновирано строителство, Локация на годината и др. Повече информация тук:  http://www.vipcompr.com