Строят супер детска градина в Банско, ремонтират улици и площадки

С подобряване на метеорологичните условия и отпадане на голяма част от ограниченията, наложени от извънредното положение, Община Банско започна ударно изпълнение на инвестиционната си програма. В срокове се извършва работата по новата детска градина в курортния град, остават само довършителни дейности, уточни зам.-кметът Стойчо Баненски, който със специалисти от Общината инспектира ежедневно обекта. Забавачката е проектирана съгласно всички съвременни изисквания. Всяка от групите в нея ще разполага със собствени гардеробни, занимални, спални и санитарни помещения. Ще бъде изграден също асансьор за лица в неравностойно положение, а отоплението ще бъде локално – с котел на пелети.

В Банско започна също ремонтът на детските площадки и спортните съоръжения за обществено ползване. Поради заявено инвестиционно намерение на собственика на частен имот на ул.”Гоце Делчев” детската площадка върху същия терен е демонтирана. С приоритет са инфраструктурните дейности по подобряване състоянието на уличната мрежа. Усилията на общинската управа са насочени в осигуряване на достатъчен ресурс за реализиране на максимална част от заложеното в годишната програма, въпреки че има сериозно намаление на приходите в общинския бюджет.

Недовършените в продължение на 2-3 години централни улици на град Добринище вече се асфалтират. След завършване на ул. „Георги Темелков”, в участъка от бензиностанцията до детската площадк, ще започне ремонтът и на още две натоварени улици – „1-ви Май” и „Яне Сандански”.

Успешно върви асфалтирането на четири улици в Банско, които от години са в трагично състояние. Полага се асфалт и до броени дни ще бъдат готови улиците „Мингьо Тодев”, „Даме Груев”, „Уилям Гладстоун” и „Ел Тепе”. Предстои изкърпването на уличната мрежа в целия град. Кметът Иван Кадев следи изпълнението на дейностите и спазва ли се графикът.

 

 

АВТОРВладимир Симеонов