Студенти на протест: Дните на властта са преброени

Исканията им са същите, каквито недоволните граждани изразяват вече почти 100 дни – оставка на правителството, начело с премиера Бойко Борисов, предсрочни парламентарни избори и оттегляне на поста на главния прокурор Иван Гешев. Младите хора не са единствено от Алма Матер, към тях се присъединиха и студенти от други висши учебни заведения.

„Протестираме заради всичко случващо се в тази държава, но най-вече през последната една година. Свидетели сме на абсурд след абсурд. Нещо, което в една европейска държава е невъзможно. При първия гаф си подават оставките и напускат постовете си, понасяйки своята отговорност. Тук това нещо го няма, нито един политик не е поел отговорността си. Затова излизаме да кажем, че от ден студентите започват твърдо заявяват своята позиция за оставка на правителството. Смятаме, че студентите са силата на общество, а идеята е да се обединим“, заяви Иван Гълъбов, студент по Регионално развитие и политика в Геолого-географския факултет на СУ.

Студентите изразяват надежда техни съмишленици от цялата страна да ги подкрепят, въпреки че за близо 100 дни обществено недоволство властта остава глуха за исканията на хората. „Така е, защото знае, че ще си отиде. В момента стиска здраво кокала, защото знае, че това са последните преброени дни за тях“, смята Иван Гълъбов.

БГНЕС