Таланти от Банско приети за студенти след конкурс

Младата музикантка Александра Полежанова – ученичка в Средно училище ”Неофит Рилски”-Банско, спечели първо място като инструменталист с пиано и второ място като вокалист в категория „Музика” на конкурс в рамките на XIII Национален студентски фестивал 2020. Георги Юлев от Професионалната гимназия по електроника и енергетика-Банско пък се класира втори в категория „Фотография”.

 

Югозападният университет „Неофит Рилски” в Благоевград даде възможност за изява на ученици от средните училища в Националния студентски фестивал на изкуствата. В рамките на фестивала беше проведен онлайн конкурс “Изкуството като мечта и мечтите в изкуството”- сцена за млади таланти в музиката, танца, изобразителното изкуство, театъра, киното и фотографията.

Творбите и изпълненията на участниците са журирани от хабилитирани  преподаватели в областта на изкуствата от български университети. Връчените от тях дипломи на победителите са равностойни на успешно положен кандидатстудентски изпит за Факултета по изкуствата на Югозападния университет.

Снимки: Община Банско