Уча.се в помощ на всички ученици за успешен край на учебната година

Само за дни системата на образованието в България се преобразува от традиционна във виртуална.

И ако за родители и учители това беше стрес, много от учениците всъщност бяха доволни, че учебният процес се случва в среда, в която те се чувстват в свои води – онлайн, през телефоните и лаптопите.

Голямото притеснение за успешното завършване на годината обаче остана. В особено голяма степен това се отнася за завършващите 7. и 12. клас, за които предстоят съвсем реални изпити.

На фона на необичайните условия, в които учениците трябва да се подготвят за края на учебната година и изпитите, на помощ идва най-награждаваната образователна платформа в България – Уча.се. Сайтът съществува от 2012 година и в него вече има над 16 000 видео урока и теста, които се използват от над 900 000 потребители в страната и в чужбина.

Източник: Уча.се

Подходът на Уча.се при представянето на уроците винаги се е ръководел от принципа „Уроците на интересен и разбираем език“. Материалът е поднесен под формата на кратки и точни видео уроци, чрез които учениците бързо и лесно запомнят всичко най-важно от всяка тема.

След като изгледат видео урока, учениците веднага могат да затвърдят знанията си със специално разработени тестове. В тях има залегнала уникална технология – ако ученикът сбърка на даден въпрос, системата на Уча.се автоматично предлага точния откъс от видео урока, за да му помогне да навакса пропуска.

Източник: Уча.се

В екипа на сайта работят над 150 специалисти – учители, сценаристи, озвучители, аниматори, програмисти, дизайнери и много други. В записването на видео уроците се включват дори известни личности, които подкрепят каузата за по-добро българско образование – Любо Киров, Юлиан Вергов, Наум Шопов, Мария Илиева и много други.

Материалите следват напълно официалната училищна програма на МОН (Министерството на образованието и науката) и са съобразени с ДОС (държавните образователни стандарти). Структурирани са така, че учениците по интересен и разбираем начин да си помогнат с уроците за училище и още по-бързо и лесно да постигат успехи в класната стая.

Абонаментът в сайта на Уча.се облекчава ролята и на родителя, който не е нужно вече да се връща назад в годините и да се опитва да си спомни как се размножава зелената еуглена. В сайта обясненията на материала са предадени на разбираем и интересен език, с подходящи примери, и ученето по този начин е изключително приятно и ефективно за учениците.

Колкото до подготовката на ученици в 7. и 12. клас, за тях в сайта има специални видео уроци за НВО (Национално външно оценяване) и матура, както и с решени задачи от минали варианти на изпитите. С тях учениците могат лесно и ефективно да се подготвят за предстоящите предизвикателства и да постигнат отлични резултати.

Ето как изглежда един примерен видео урок за подготовка за матура:

Източник: Уча.се

Системата от видео уроци е толкова успешна, че вече има ученици, които са заменили частните уроци за кандидатстване с абонамент в Уча.се и са приети в желаните от тях гимназии и университети. Това включва и кандидат-студенти в медицински специалности, които се подготвят с видео уроците по биология и химия, както и с наличните в сайта решени задачи по химия, разписани от един от най-добрите преподаватели в страната – Мария Николова.

Регистрацията в Уча.се е напълно безплатна и с нея ученикът може да гледа безплатно първите 5 урока от всеки предмет и клас, както и да прави тестовете към тях. Безплатни са и видеата от разделите „Ценно и интересно“, „Пари и бизнес“ и „Забавни“, в които има любопитни видеа от разнообразни сфери на живота. За да може да използва всички над 16 000 видео урока и теста по всички предмети и класове, ученикът може да активира абонамент за 6, 12 или 24 месеца. Цената на месец при активиране на абонамент за 12 месеца с предплащане е 14,95 лв./месец.

Ето как учениците си научават успешно с видео уроците и тестовете на Уча.се :