Филмовите нощи в Пловдив с премиерни заглавия и фест

Лятното кино “Орфей” в Пловдив отново ще стане домакин на традиционните Филмови нощи във Филипополис, съобщиха организаторите. В програмата са включени премиерни заглавия, специални прожекции и фестивална програма под звездите. Прожекциите започват от утре и ще бъдат всяка вечер от 21.10 часа до 24 юли. Програмата ще бъде открита с премиера на комедията “Хотел Белград”.

Филмът разказва забавната история за собственик на хотел, който живее безгрижен живот, но се забърква със стара любов, мафията, и още куп приключения. Гвоздеи на селекцията Филмови нощи са няколко специално подготвени от екипа събития, сред които “Физика на тъгата” с анимациите на Тео Ушев.

И тази година феновете на планинарското кино и екстремните спортове ще могат да се насладят на най-престижния тематичен фестивал BANFF Mountain Film Festival World Tour. Най-новите и красиви истории, свързани с планинарство, колоездене, скално катерене, морски спортове и други, отново ще станат част от уникалната атмосфера за тази тема на 16 юли.

На 19 юли ще се състои предпремиерата на българския филм “Рокендрол”, който е документална история за може би най-интересното време от българската музика – десетилетието на 80-те.

В лентата ще се запознаем с историите на групи като “Ахат”, “Ревю”, “Контрол”, “Нова Генерация”, “Хиподил” и други. Втората българска премиера е на филма “Бащата” на Петър Вълчанов и Кристина Грозева.

 

kmeta.bghttps://www.kmeta.bg/filmovite-nosti-v-plovdiv-s-premierni-zaglaviya-i-fest