Хокеист развя българския флаг на Зимните младежки олимпийски игри в Лозана

Талантливият хокеист Нино Томов развя българското знаме на церемонията по откриването на третите Зимни младежки олимпийски игри в Лозана.Стилният спектакъл се състоя на хокейния стадион в олимпийската столица в присъствието на президента на МОК Томас Бах. Българските спортисти са 18 – 7 момичета и 11 момчета, в спортовете: алпийски ски, биатлон, сноуборд, шорттрек, фигурно пързаляне, хокей и шейни. За да подкреят спортните ни таланти, в Лозана пристигнаха министърът на младежта и спорта Красен Кралев и вицепрезидентът на БОК Любомир Ганев.

Още при настаняването си в селото младите български олимпийци бяха приветствани от генералния секретар на БОК Белчо Горанов. Състезателите в това най-ново събитие, организирано от МОК, са на възраст между 15 и 18 години и представят 79 държави. Това са и първите Зимни младежки игри с абсолютно равен брой момчета и момичета – по 940.

Важният акцент, както и в предишните издания, е не само спортната надпревара, но и възможността младите спортисти да станат част от една голяма международна културна общност, да общуват както помежду си, така и с вече успели шампиони, присъстващи тук като ролеви модели.

На 10 януари първи от българите започват алпийците – Юлия Златкова и Константин Стоилов, като заради липсата на сняг, трасето за Супер Г беше скъсено. Следобед е новата надпревара – хокей 3 по 3, като нашите представители Нино Томов и Мария Русенска са в смесени международни отбори.

One Comment on “Хокеист развя българския флаг на Зимните младежки олимпийски игри в Лозана”

Comments are closed.