Пловдив атакува строителните Оскари с иновации и лукс

Жилищен комплекс Луксор е финалист за LUXURY Property AWARDS 2021 
 
Иновациите и енергийната ефективност на жилищните комплекси превръщат Пловдив в оазис на лукса и качеството на живот, категорични са  организаторите на XI-то издание на годишните награди LUXURY Property AWARDS 2021 – агенция за публични комуникации ВИП Комюникейшън.

Престижният форум за най-добрите фирми в луксозното строителство, архитектурата и дизайна ще се състои на 1 октомври 2021. Сцена на събитието ще бъде най-високият пловдивски хотел – емблематичният парк-хотел Санкт Петербург.

 Финалист в конкурса е жилищен комплекс Луксор с част 3 и 4.  Луксор 4 се намира в един от най-тихите и спокойни райони на Пловдив – квартал „Остромила“. Мястото е изключително удобно, в непосредствена близост до спирки на градския транспорт, магазини, детска градина и училище. Сградата разполага с автономна система за генериране на енергия от фотоволтаици за захранване на фасадното осветление, градинското осветление и поливната система.
Състои се от 2 отделни жилищни секции с общо РЗП 6 200 кв.м. Архитектурата е стилна и изчистена, в прекрасен цветови синхрон на структурната мазилка. Дограмата е 5- камерна ПВЦ, със стъклопакет с мултифункционално стъкло.
Комплексът разполага с иновативна градинска част, състояща се от добре планирано озеленяване. Градинските части са дефинирани с употребата на красиви дървета с широки корони, осигуряващи плътни сенки по време на топлите дни. Изградена е модерна детска площадка, която е съобразена със сигурността и безопасността на децата. За здравето и добрата физическа активност на живущите в комплекса е предвидена открита фитнес зона.
Комплексът е уникален с комбинацията на модерна и отличителна визия с екосъобразно изпълнение, с грижа за удобство и сигурност на живущите. Сграда 1 включва 44 двустайни, тристайни, четиристайни и многостайни жилища, както и 6 партерни апартамента с дворно място. Има и 10 гаража.
Общото РЗП е 3 340 кв.м.
Сграда 2 включва 36 двустайни, тристайни, четиристайни и многостайни жилища, както и 6 партерни апартамента с дворно място. Има 10 гаража.

Жилищна сграда Луксор 3 се намира в един от бързо развиващите се райони в град Пловдив, на бул. „Александър Стамболийски”. Характеризира се с стилни и изчистени линии. Сградата е красиво осветена с фасадно лед осветление, терасите са подчертани с парапети от ковано желязо, a фасадата е облицована с камък. Достъпът до жилищата се осъществява през два входа за всяка от секциите. Площта е 11 677 кв.м. 

В сградите са разположени общо 126 жилища на 11 етажа, с отлично разпределение и функционалност. Характерни са правите форми, лесни за обзавеждане и създаващи условия за усвояване на всяка част от пространството. На подземното ниво са проектирани 74 паркоместа- единични и с двоен механизъм, които са с пряк достъп до жилищните секции. Сградата разполага и с 38 външни паркоместа и гаражи за единично и двойно паркиране. 

По време на церемонията ще бъдат връчени призове в следните категории: Иновации в строителството,  Луксозно жилищно, обществено и бизнес строителство, Най-добра строителна компания, Идеен проект, Реновирано строителство, Локация на годината и др. Повече информация тук:    http://www.vipcompr.com