Стартира международният хакатон „Hack for a Sustainable Future“

Esri, световният пионер в сферата на Географските информационни системи и технологичната стартъп медиа TechCrunch, канят всички с интерес към софтуерните разработки, информационни технологии, дизайн и иновативни продукти да предложат смели решения на най-належащите глобални предизвикателства.

Екипите могат да изпращат своите оригинални проекти до 13 септември по теми, свързани, както с екологични проблеми, като климатичните промени и употребата на изкопаеми горива, така и други обществено значими въпроси като COVID-19 и социалното неравенство.

Събитието „Hack for a Sustainable Future“ предизвиква разработчиците не само да създават приложения в отговор на съвременните предизвикателства, но с решенията си да дадат нова перспектива на глобалните усилия – географска перспектива. За целта участниците ще имат свободен достъп до водещата технология ArcGIS Platform, нова гъвкава платформа, която използва местоположението като услуга (PaaS). ArcGIS Platform предлага пълна гама от API за картографиране и SDK, така че участниците да използват предпочитаната от тях библиотека. За тези, които не са толкова добре запознати с ArcGIS, Esri осигурява менторска подкрепа и ресурси за разработчици, с които да започнат.

Регистрацията за събитието и изпращането на проекти са отворени до 13 септември 2021. Победителите ще бъдат обявени на 23 септември. Те ще получат парични награди, както и възможността да представят своите проекти по време на TechCrunch’s Disrupt 2021, най-добрата конференция за технологични стартиращи компании. Всички решения ще бъдат представени в онлайн галерия.

Посетете уебсайта на събитието за повече подробности и регистрация:  https://www.esri.com/en-us/cp/developers-hackathon

                                                                              ###

За Есри България

Есри България е лидер в сферата на Географските информационни системи (ГИС) с повече от 25 години опит на българския пазар. Създадена през 1995г, компанията е изключителен представител на Esri за страната. Есри България реализира стратегически ГИС проекти от национален мащаб в различни сфери на икономиката, включително кадастър, околна среда, инженерна инфраструктура, сигурност, здравеопазване, селско стопанство, образование и др. Компанията е официален организатор на Световния ГИС Ден в страната. ЕСРИ България е партньор на българското образование и наука и член на авторитетни български и международни организации. Посетете ни на: www.esribulgaria.com

За Esri

Esri, световният лидер в сферата на Географските информационни системи (ГИС), онлайн карти, анализи, локализационни и картографски услуги, помага на клиентите си да отключат пълния потенциал на своите данни, за да подобрят своите оперативни и бизнес резултати. Основана през 1969 г. в Калифорния, САЩ, днес софтуерните продукти на Еsri са внедрени в над 350 000 организации в целия свят и в повече от 200 000 институции в Европа, Америка, Азия, Африка и Близкия изток, включително в много компании част от Fortune 500, правителствени агенции, НПО и университети. Esri разполага със силна регионална мрежа от офиси, дистрибутори и партньори, които подпомагат работата на клиентите на местно ниво в  над 100 държави на шестте континента. Със своя новаторски подход в геопространствените информационни технологии, Esri проектира най-иновативните решения за дигитална трансформация, Интернет на нещата (IoT) и комплексни анализи. Повече информация на: www.esri.com