Боряна Братоева и Марин Янев са първите гости в „Подкастът на Нощта“

Най-новата рубрика в БНТ Подкаст е посветена на инициативата „Нощ на театрите”. Въпреки динамичната година, Нощта ще се проведе в открито Live Cam 6-часово студио. Под мотото „Едно място, което ни събира” ще се обединят актьори и режисьори, които ще споделят какво ги вдъхновява в тази пандемична година, готови ли сме за новото театрално бъдеще и как се променя театъра.
БНТ подкаст e основен информационен канал на инициативата тази година. На страницата на БНТ, както и в официалните си подкаст канали (SoundCloud, Spotify, Google и Apple Podcast), обществената медия ще публикува актуална информация. В него ще има интересни срещи и откровени разговори с някои от лицата на Нощта и творците, които участват в инициативата.

Какво ще чуете в първите епизоди на „Подкастът на Нощта”?

Епизод 1 – с участието на актьора Марин Янев
Откровен разговор с Марин Янев в гримьорната му в Народния театър, в която е бил заедно със Стефан Данаилов. В една снежна февруарска сутрин, няколко дни преди 77-мия му рожден ден.
Мъдрец и благородник, който все още търси отговор на въпроса „Кой съм аз?” и помни уроците на учителите си в Академията. На 30 октомври беше удостоен с ИКАР за изключителен принос към театъра.
Епизод 2 – с участието на усмихната Боряна Братоева
На сцената тя е Пенелопа. А в живота е едно от най-усмихнатите момичета, които познаваме. Тази година тя е посланик на Нощта и приема това като възможност да продължи да влага част от душата си в театъра и да върши нещо значимо.
Боряна Братоева ще разкаже за театралните страхове, смисъла и предизвикателствата. И за Нощта на театрите…
Всички епизоди на поредицата „Подкастът на Нощта” са достъпни за слушане, както на обновените сайтове www.bnt.bg и www.bntnews.bg, така и в подкаст каналите на БНТ.

 

 

cross.bg