„Бяло утро“ – летен дискотечен хит наТюркян Исмаил-Тери, записан в Арт компекс „Анел”

Дискотеките по морския бряг са в процес на търсене на нов летен хит. Ето че той се появи! „Бяло утро“ в изпълнение на Тюркян Исмаил-Тери. Песента е създадена от авторското трио, включващо утвърдения композитор проф. Георги Костов, поета Ангел Симеонов и аранжора Димитър Гетов. Тя е съчетание между съвременно дискотечно звучене и фолклорни мотиви на кавал (Иван Иванов). Една балансирана връзка между старото и новото, между българските традиции и световните тенденции в музиката с характерни етно мотиви. Съблазнителният глас на Тери пресъздава успешно текста и увлича слушателя в дискотечния ритъм до пълен екстаз. Интимният порив в стиховете е вплетен в пантеистична образност през вечните символи на кръговрата и основните природни елементи – Вода, Въздух, Земя, Огън, които балансират човешките стремежи и ни напомнят, че всичко стойностно започва с любов.

Продуцент на записа е Ангел Симеонов.

Запейте с Тери, танцувайте с този летен хит на плажа, на улицата, в дискотеката!

Песента можете да чуете в канала „Ангел Симеонов – стихове и песни“ в YouTube: звукозапис – Димитър Запрянов; микс и мастеринг – Стоян Бозов; корица – Кирил Ханджиев, Ивайло Попов .

 

 

 

Ангел Симеонов

Бяло утро    

 

Жадувам твоите ръце,

тъй както слънцето реката –

с води кристални да тече,

да тича морна в равнината.

 

Докосвам твоите коси,

тъй както слънцето житата –

със огън жив да ги гори

и златен пламък сред полята.

 

Целувам твоите очи,

тъй както слънцето цветята –

та всяко цвете да цъфти

с усмивка скрита сред листата.

 

Припев:

Гледам твоето лице,

тъй както слънцето луната –

звезди в разсъмнало небе

на бяло утро във Зората.

 

 

Коя е Тюркян Исмаил-Тери? Родена е 01 октомври 1989 г. в гр. Ескишехир, Турция. Средното си образование завършва в СОУ „Сава Доброплодни“, гр. Шумен. Пяла е в хор „Бодра песен“, възпитаничка на естрадно студио „Стани звезда“. Висшето си образование завършва в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ – бакалавърска степен: „Поп и джаз пеене“ в класа на проф. Стефка Оникян и магистърска степен: „Музикална педагогика“. Лауреат е на множество национални и международни конкурси и фестивали. Участвала е в конкурса „Бургас и морето“ през 2007 г. в категорията „Изпълнители“, когато е била на 17 години, а през 2014 г е четвъртфиналист в музикалното предаване „Гласът на България“, сезон 3, в отбора на Орлин Горанов.

 

Тюркян Исмаил-Тери

 

Очаквайте скоро и видеоклипа към песента, част от който е заснет в Арт комплекс „Анел“ – Созопол.

Част от скулптурния парк на брега на Арт комплекс “Анел”

 

Текст:

Анжела Димчева