Георги Господинов пристига в Бургас за Международния филмов фестивал Бургас

По покана на Международен филмов фестивал Бургас, Георги Господинов ще представи в града последната си книга „Всичките наши тела“ сборник със свръхкратки разкази и ще присъства на премиерата на филма 8’19” в Бургас.

Срещата с Георги Господинов ще се състои на 26 юли 2018 г., четвъртък от  19 ч. в конферентна зала „АХЕЛО“ в Гранд Хотел и Спа Приморец. Събитието се организира в партньорство с Регионална библиотека „П. К. Яворов“- Бургас  и с любезното домакинство на Гранд Хотел и СПА Приморец.

На 27 юли 2018 г., петък от 21 ч. на лятна сцена „Охлюва“ ще бъде прожекцията на 8’19”,  филм-омнибус  –  6 истории по разкази на Георги Господинов . Филмът е реализиран от 6 различни екипа на режисьорите Петър Вълчанов, Кристина Грозева, Теодор Ушев, Надежда Косева, Любомир Младенов, Владимир Люцканов. Специално за закриването на фестивала Георги Господинов, Тони Бачурова и Владимир Люцканов.

По покана на фестивала специалните гости са Анна Горанова, Александра Цветкова и международните гости Пипо Медзапеса (Италия), Педро Дуарте (Португалия), Вано Бурдули (Грузия), Павел Кита (Австрия), Мехмед Тигли (Турция).

 

Входът за всички прожекции е свободен.

Думи за книгата „Всичките наши тела“

Тук, където концентрацията е най-важна, нещата са доведени до изключително майсторство…

~Иван Теофилов

 

Господинов пише като в сън…

~Томас Тура, Дания

 

Един от най-важните европейски писатели днес…

~Алберто Мангел

 

Георги Господинов винаги е имал вкус, талант и смелост да премества границите между жанровете…

~Надежда Радулова