„Господин Маркиз, честит рожден ден!” концерт за годишнината на тенора Марио Николов със Симфониета-Видин и приятели

Марио Николов е един от най-популярните български тенори, изявен представител на ярката ни оперетна школа. Любим певец, артист и режисьор на поколения ценители на съвременното музикално изкуство. Гастролирал на три континента, Европа, Азия и Америка, предимно като герой в централни партии от оперетната класика, той очарова многобройните си почитатели с магнетичното си актьорско присъствие, топлия си теноров тембър и вокалната си техника. Гостува многократно на всички български сцени, където е очакван гост солист и режисьор. Носител е на редица отличия за певческия си талант, интерпретаторско майсторство, режисьорски прочит и реализация, както и за цялостен принос в областта на музикалната култура. Автор и водещ е на обичаното предаване „Вечната музика“ на БНТ1.

На 19-ти май, тенорът Марио Николов празнува своята 60-годишнина с концерта „Господин Маркиз, честит рожден ден“, в компанията на именити свои колеги и приятели, и кани своите почитатели на едно прекрасно музикално преживяване.

 

Марио Николов

В неповторимата атмосфера на Сити Марк Арт Център, най-актуалната и модерна софийска сцена (до парка „Заимов”, бившето кино „Левски“), почитателите на красивата музика ще се насладят на изпълненията на изявения  тенор и неговите приятели – специални гости в концерта на 19-ти май от 19.30 ч.: Валентина Корчакова (сопран), Киара Николова (цигулка), Мария Мутафчиева и Миро от култовата група „Мери Бойс Бенд“, Марчо Апостолов (тенор), Христо Сарафов (баритон), квартет „Асгард“, Симфониета-Видин с диригент Петър Димитров, и още музикални гости, изненада за публиката, които ще го поздравят, и празнуват заедно с всички присъстващи в залата.

В програмата са включени едни от най-популярните произведения от световната оперетна класика, мюзикъли, емблематични канцонети и поп песни, превърнали се в абсолютни хитове и изпълнявани от световни звезди като Лучано Павароти,  Луис Мариано, Марио Ланца, Масимо Раниери, Клаудио Вила, Дийн Мартин и други.

Билети на касата на Сити Марк Арт Център, бул. „Янко Сакъзов“ № 30, тел. 02 9557478, в мрежата на Eventim, EPay и онлайн на: www.cmart.info.