Дигитализираното изкуство на един артист от Кувейт

Бедер Куабазард е роден в  Кувейт през 1961 г. Завършва бакалавърска степен по кино в Института “Брукс”, Санта Барбара, Калифорния. В момента работи като телевизионен канал в Кувейт като творчески консултант.

Бедер започва да се занимава с дигитално изкуство през 2002 година, като експериментира с Photoshop върху фотографии, които е направил през годините. С течение на времето разработва своя собствена техника и стил в манипулирането на изображения чрез процеса на колаж и довършителни работи чрез добавяне на текстури и цветове.

Работата му  е стилизирана, персонализирана и много отворена за интерпретация, но най-важното е, че тя се върти около идеята, че понякога просто трябва да направим нещо за забавлението и да се изрази определена визия.

Това е колективно пътешествие през настроения и фази, които са издигнати. Всичко се отнася до непрекъсната инерция на мисли, баланс, който позволява на ума да процъфтява и да се люлее. Издигната от настроенията и където времето е същността, ръководена от липсата на страх. Отворени в сърцето, тези портрети са сурови и се усещат.

Те са предназначени да се видят в уязвими състояния на човешки емоции, преди да ги разпознаят като самотни, ядосани, щастливи или изолирани, те са замръзнали в частно изследване на себе си, може би дори тайно и никога не са били предназначени да бъдат видяни от другите.“, описва художника.

Вижте някой от творбите му в галерията: